• headerfinal logo160.hg.jpg

HET VITALITEITSCOLLEGE

Het vitaliteitscollege is de verzamelnaam voor een gevarieerd aanbod van activiteiten, die erop gericht zijn om jou te ondersteunen zo krachtig en energiek mogelijk in het leven te staan. Hiermee is een integraler ondersteuning mogelijk, maar ook zijn er meerdere keuzemogelijkheden vanuit educatieve, emotionele en fysieke invalshoek. Hierna worden een aantal onderdelen toegelicht.

All-in cursusprogramma: Op en top jezelf
Wil je werken aan meer vitaliteit, veerkracht, voldoening, zelfvertrouwen en je persoonlijke effectiviteit versterken? Dit programma biedt de brede basis waarin de basisthema's van de losse cursussen en workshops zijn samengebracht. In groepsverband doe je nieuwe inzichten op en je krijgt volop tips en inspiratie om op en top jezelf te kunnen zijn. Het totale traject omvat gemiddeld 12 bijeenkomsten, meestal om de twee à drie weken. Een pré is dat je zo tussen de bijeenkomsten in ook daadwerkelijk met het geleerde aan de slag kan. Zo breng je geleidelijk aan datgene wat voor jou beter werkt in de praktijk. Na het doorlopen van het gehele traject wordt een certificaat uitgereikt.

Inspirerende en laagdrempelige activiteiten
Hierbij staat ontmoeting centraal. Tegelijkertijd kan het je meer energie en nieuw perspectief brengen. Naast bijvoorbeeld een groepswandeling of een informatieve lezing, is er regelmatig het koffie-uur in de theetuin. Dit is een bijeenkomst vóór en dóór deelnemers, waarbij telkens een ander onderwerp of een activiteit centraal staat. In de bibliotheek kan je geregeld meedoen met een inspiratieworkshop mandalatekenen. Kijk in de agenda voor data, tijden, locaties en meer informatie.

Vloeiend bewegen voor soepele rug, nek en schouders
Deze vorm van bewegen is ontleend aan de Dru-yoga en gaat vooral uit van zachte, vloeiende bewegingen en een gecontroleerde ademhaling. Dit laat de energie in je lichaam beter stromen en is een goede manier om stress te verlichten. Het draagt bij aan een positieve levenshouding en helpt om meer balans te vinden in de dagelijkse hectiek. Het is geschikt voor ieder conditioneel niveau. Bij klachten kan je, soms in aangepaste vorm, in veel gevallen ook gewoon meedoen. Wil je het eens ervaren dan ben je altijd welkom voor een proefles. De lessen worden wekelijks gegeven met uitzondering van de schoolvakanties. Matjes zijn aanwezig. Wel wordt verwacht dat deelnemers zelf een deken, grote handdoek en kussentje meenemen. Ook een flesje water is aan te bevelen. Soms ook worden buitenlessen georganiseerd op een mooie locatie. Lees hier meer over de lessen in Dirksland, Yoga-Plus bij rug- en nekklachten, zwangerschapsyoga en de lessen exclusief voor mannen

 

.