• headerfinal logo160.hg.jpg

Cursus voor mantelzorgers: energie en veerkracht

In de cursus word je je meer bewust en krijgt een betere kijk op eigen handelen. Het is altijd zinvol om met anderen na te denken over wat voor jou moeilijk is. De cursus heeft mij de zekerheid gegeven dat je niet alleen in dit ‘schuitje’ zit en de wetenschap dat je voor jezelf mag kiezen als dat nodig is.


Ik vond de cursus ontspannend en verhelderend. Ik ben iets rustiger geworden en merk dat ik niet alleen ben met de problemen die ik heb. Ik ben een ervaring rijker. Yvon is een goede docent voor mij geweest. Ik heb geleerd mezelf weer meer centraal te stellen.


Ik vind de cursus zeer zinvol voor mantelzorgers en zou deze zeker aanbevelen: ‘even weg van de snelweg om nieuwe ideeën op te doen’. Het heeft mij een dieper inzicht gebracht om beter met bepaalde dingen om te gaan. Elke mantelzorger zal baat hebben bij de cursus.


Al zo lang loop ik tegen dezelfde dingen aan: eindelijk kan ik er iets mee. Ik voel mij minder opgejaagd en heb minder last van gespannen spieren. Het lukt mij beter bij mezelf te blijven. Mantelzorg mag niet over je grens gaan.


Er was veel aandacht voor het persoonlijke stuk en het was heel interactief. Het erover praten geeft rust. Je kunt het geleerde toepassen en het helpt balans te houden/vinden. De cursus biedt een respectvolle benadering van alledaagse problemen die op deze manier een stuk makkelijker worden.

Ik heb geleerd hoe ik kan omgaan met conflictsituaties, waarin het communiceren heel belangrijk is. Blijf jezelf, ook al hebben anderen een andere mening. De cursus kan een steun in de rug zijn en is zeker zinvol in moeilijke omstandigheden. Probeer hier de tijd voor te nemen.

-> ga terug

.