• headerfinal logo160.hg.jpg

Effectieve communicatie

Fijne, leerzame cursus! Ik heb geleerd hoe ik duidelijker kan zijn naar anderen en hoe gesprekken soepeler kunnen verlopen.


De cursus helpt om prettiger en meer ontspannen te leven. Ik vond de sfeer prettig en ben er zelfverzekerder van geworden. Ik heb minder stress in contacten; laat bij de ander wat van de ander is.


De cursus heeft mij nieuwe handvatten gegeven om met iemand in gesprek te gaan en om mij meer bewust te zijn van mijn valkuilen. Het maakt communiceren makkelijker.


Duidelijke en gestructureerde cursus, gegeven door deskundige docente, die op een prettige manier de cursus leidt.


Ik ben positiever over mezelf gaan denken. Het helpt mijn grenzen verleggen en meer mezelf te zijn.

Deze cursus is een aanrader voor iedereen die zich op één of andere manier geblokkeerd voelt en dit met soepel communiceren kan opheffen. Het helpt je succesvoller functioneren in het dagelijks leven.

Anderen zou ik dit aanraden omdat het een mogelijkheid is om aan jezelf te werken. Het heeft mij een stukje dichter bij mijzelf gebracht en meer zelfvertrouwen gegeven.

Je leert duidelijk te zijn over je eigen behoeften!

Heel vriendelijk en warm, niets is gek! Ontspannen en interactief nadenken over communicatie.


Zinvol en leerzaam: het geeft andere perspectieven rondom communicatie.


Persoonlijke benadering van de theorie van communiceren, waardoor ik mij echt uitgenodigd voel om bewust naar mijn huidige patroon te kijken en nieuwe stapjes uit te proberen. Degelijke inzichten en achtergronden met ruimte voor ieders eigenheid en uitgangssituatie. Veel meegekregen, waar ik nog jaren mee kan oefenen.


In korte tijd wordt er veel besproken en nagedacht over communicatie. Je wordt er bewust van hoe iets gezegd kan worden en oefent met persoonlijke praktische opdrachten. Alles mag, niets moet. Je mag en kan jezelf zijn.

Ik zou nog vele trainingen door kunnen gaan: prima evenwicht tussen aanstippen, uitdiepen en omzetten van theorie in eigen voorbeelden.

-> ga terug

.