• headerfinal logo160.hg.jpg

HAAL HET BESTE UIT JEZELF!

Met persoonlijke ontwikkeling geef je jezelf de ruimte om nieuwe inzichten op te doen en vaardigheden te versterken. Daarmee bereik je een positief effect op je balans, gezondheid en samenwerking met anderen. Loop jij vast of heb je vragen over onderwerpen die te maken hebben met één van de volgende thema’s, dan kan ik mogelijk iets voor jou betekenen:

PIEKEREN, STRESS & OVERBELASTING
Een overvolle agenda? Maak je je zorgen? Voel je je opgejaagd? Sta je vermoeid op? Veel last van hoofdpijn? Veel verantwoordelijkheden? Angst om iets niet goed te doen en gevoelig voor kritiek? Het leven onder druk kan je uitputten. Continue leven met stress is niet alleen vermoeiend, maar kan tot veel lichamelijke klachten leiden. Het wordt ook steeds moeilijker om goed te ontspannen, gezond te eten en voldoende te bewegen. Je staat er echter niet alleen voor. Samen kunnen we ervoor zorgen dat je meer ontspanning en rust kan vinden in het dagelijks leven en dat je meer balans kunt vinden in je tijdsverdeling. Frustraties door bijvoorbeeld tijdgebrek,  faalangst, onzekerheid en een gebrek aan overzicht, kan je overwinnen zodat er ruimte komt voor een gezonde en evenwichtige levensstijl, vitaliteit en veerkracht.  

MANTELZORG & CHRONISCHE BEPERKING
Als mantelzorger heb je veel verantwoordelijkheden. Je rol is veranderd en dit betekent vaak dat je aanloopt tegen verschillende vragen. Lang niet altijd krijg je de steun die je nodig hebt. Je kan aanlopen tegen onbegrip van de omgeving. Je kunt je eenzaam gaan voelen, een schuldgevoel, teleurstelling en verdriet ervaren. Kom je nog toe aan datgene wat jij belangrijk vindt? Ik kan je hierin begrip en emotionele ondersteuning bieden, waarbij we samen ook kunnen onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om weer meer grip op de situatie en je leven te krijgen. Ook is er een programma beschikbaar om in groepsverband aan deel te nemen.
Een chronische aandoening verandert je leven drastisch, soms acuut en soms geleidelijk. Dingen die je vroeger deed gaan niet meer zoals voorheen. Mogelijk kan je bepaalde hobby’s niet meer uitvoeren. Je toekomstperspectief is onzeker. De omgeving kan zich niet altijd voorstellen wat je doormaakt. Het valt ook niet mee om jezelf kwetsbaar op te stellen en hulp te vragen. Vaak ook zal je je eigen grenzen voorbij gaan om anderen niet teleur te stellen. Misschien ook omdat je voor jezelf vindt dat je niet mag zeuren. Al met al veel redenen om je belabberd te voelen. Hoe zou het zijn als je nieuwe mogelijkheden kan vinden tot geluk en als je beter kunt omgaan met de verschillende emotionele en praktische punten? Mogelijk heeft dit tegelijkertijd een gunstig effect op je klachten. Ik wil je hierbij graag ondersteunen.

ONZEKERHEID & AANPASSING
Heb je veel bevestiging nodig? Vind je de mening van de ander erg belangrijk? Voel je je onzeker, angstig over de behoeftes die je ervaart en de keuzes die je wilt maken? Soms is het erg moeilijk om je hart te volgen. Je kunt bang zijn voor de reacties van de omgeving of afwijzing. Je wilt een ander niet teleurstellen. Of denk je dat een ander iets beter kan en maak je jezelf minder belangrijk? Misschien ook vind je het moeilijk om jezelf te uiten en zeg je vaker niet dan wel wat je eigenlijk kwijt wilt. Dit alles kan ertoe leiden dat je niet ten volle je leven leidt. Je past op je tellen en voelt ergens wel dat je niet helemaal jezelf kunt zijn. Frustratie en verwarring groeien en dat is erg vermoeiend. Vaak is het niet zo makkelijk om hier alleen verandering in te brengen. Daarom bied ik ondersteuning aan in het proces om hieruit te komen. We gaan samen ontdekken hoe je meer plezier uit activiteiten haalt. Je leert vertrouwen op jouw gevoel en durft ernaar te handelen. Je ontwikkelt de vaardigheden om ondersteunende en gelijkwaardige relaties met anderen te onderhouden, waarbij je voor jezelf kunt opkomen. Hierdoor zal jij je beter gaan voelen, krachtiger en energieker, waarmee je ten volle jouw kwaliteiten kan neerzetten.

(HER)ORIËNTATIE OP PASSIE, STUDIE EN/OF BEROEP
Wil je duidelijk krijgen wat je nu écht wilt, wat goed bij je past? Of heb je behoefte aan nieuw perspectief omdat je situatie is veranderd? Je ervaart weinig uitdaging en bent uitgekeken op je dagelijkse tijdsinvulling? Kom je allerlei tegenslagen tegen? Dit alles kan leiden tot veel frustratie en onzekerheid. Misschien zakt de moed je in de schoenen, twijfel je aan eigen kunnen, voel je je nutteloos of afhankelijk. Op zo’n moment is het tijd om hulp in te roepen.
Jezelf onderzoeken en (nog) beter leren kennen brengt de aandacht naar jouw talenten en passie. In dit proces kan ik je begeleiden zodat je nieuwe doelen kunt neerzetten en ook kunt uitwerken hoe je deze wilt bereiken. Dit alles laat de energie weer stromen, brengt nieuwe ingevingen en kan je zelfvertrouwen een boost geven. Zo wordt je sterker in het maken van eigen keuzes en kom je de verwarring en onzekerheid te boven. Ook jij hebt vele mooie kwaliteiten: de bedoeling is deze zichtbaarder te maken, ten volle te benutten en in de wereld te zetten.


Referenties
Meer weten over de ervaringen van anderen?  
klik hier     
                                                           -> 
ga terug

.

 

 

REFERENTIES
->
klik hier