• headerfinal logo160.hg.jpg

LEZINGEN, WORKSHOPS EN CURSUSSEN

De opzet van de workshops en cursussen is afwisselend en praktisch met aandacht voor informatie, ervaringsgericht leren, toepassing in de praktijk en uitwisseling met andere deelnemers. Meld je aan voor de nieuwsbrief of kijk in de agenda voor het actueel aanbod en programma.

Onderwerpen die centraal staan zijn in drie hoofdthema's en cursusmodules te verdelen:

  • Vitaliteit en preventie
  • Assertiviteit en communicatie
  • Talentontwikkeling en persoonlijke effectiviteit

Vitaliteit en preventie: energie in balans
Het doel hierbij is jou mogelijkheden aan te reiken om sterker en vitaler in het leven te staan. Is je energie in balans, dan ben je beter bestand tegen de uitdagingen van elke dag en loop je minder kans op lichamelijke of psychische klachten. Binnen het programma van vitaliteit en preventie, komen o.a. de volgende onderdelen aan de orde: inzicht in stress, rust in het hoofd, evenwicht vinden tussen in- en ontspanning, wat is belangrijk voor jou, grenzen stellen, jezelf en je tijd organiseren en veel meer. Er is veel aandacht voor toepassing in de praktijk van alledag. Naast dit programma van meerdere dagdelen, zijn er ook themabijeenkomsten van één dagdeel zoals 'Grip op Piekeren' en 'Jij bent belangrijk'. Verder wordt een traject aangeboden, specifiek afgestemd op mantelzorgers.

Assertiviteit en communicatie: sterk in contact
In dit programma wordt stilgestaan bij kenmerken en basisvoorwaarden voor goede communicatie, luistervaardigheden, een stappenmodel voor geven en ontvangen van een duidelijke boodschap op een prettige manier. Ook leer je ineffectieve patronen in communicatie herkennen en doen we oefeningen om deze te doorbreken. Als basis bestaat deze reeks uit drie delen. Vervolg en verdieping is mogelijk. Regelmatig zijn er terugkomdagen voor deelnemers die het geleerde willen bijhouden. Op een terugkomdag worden praktijkvoorbeelden uitgewerkt en verdieping aangeboden. Communicatie werkt, maak er werk van!

Talentontwikkeling en persoonlijke effectiviteit: de kracht van talent
Wanneer sta je stil bij vragen als ‘waar ben ik goed in’, ‘waar wordt ik blij van’ of ‘welke dromen wil ik waarmaken’? Meestal ga je hierover nadenken als er belangrijke veranderingen op je pad komen: lees meer.


Tenslotte:
All-in programma 'Op en top jezelf' en het Vitaliteitscollege
Dit programma biedt de brede basis waarin je bovenstaande programma's in samenhang en als totaal kan volgen. Het totale traject omvat gemiddeld 11 bijeenkomsten, meestal om de twee à drie weken. Zoals bij alle cursustrajecten is het de bedoeling om tussen de bijeenkomsten in ook daadwerkelijk met het geleerde aan de slag te gaan. Zo breng je geleidelijk aan datgene wat voor jou beter werkt in praktijk. Na het doorlopen van het complete all-in traject wordt een certificaat uitgereikt.
Het vitaliteitscollege is de verzamelnaam voor alle activiteiten, die ondersteunen om krachtig en energiek in het leven te staan. Bovenstaande cursussen maken er onderdeel van uit, maar er is meer. Volg deze link voor meer informatie.

Referenties
Meer weten over de ervaringen van anderen?  
klik hier                                                                             ->
ga terug

.

 

 

REFERENTIES
->
klik hier